21 Ocak 2013 Pazartesi

Saksı bahçemiz:Kendi kereviz yapraklarımızı yetiştirebiliriz

Kendi kereviz yapraklarımızı yetiştirebilirmişiz. Öyle yazılmış. Sanırım aldığımız ve kullanacağımız kerevizin üst bölümünü keserek toprağa şekildeki gibi gömerek  bekleyecek mişiz .Bu bir hafta önce yapılmış.
Burnumu sokmadığım bir bu kalmıştı:)deneyeceğim. Zaten yemek yaparken kullandığım soğanları tam göbeğini kökleri ile beraber çıkarıp toprağa dikip yeşil soğan üretimi yapıyorum çok da iyi oluyor bunu da denemeliyim. Yaşasın saksı bahçeciliği:))
http://pinterest.com/pin/199565827209709398/

 Eveet kerevizimi aldım,üst bölümü 1 cm kadar kestim.Soğan cücüklerimin yanına yerleştirdim bir de can suyu verdim. hatırlarsam haftaya gider bakarım sağ ise bir daha karşılaşırsınız. Unutursam allah büyük.Zira güneş alan arka balkonda,balkon kızın odasında kız nerde işe gitti,Nalan nerde uyuyakaldııııııııııııııııııı 

9 yorum:

Unknown dedi ki...

sonucu merakla bekliyorum.sana kolay gelsin sevgiler:)

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

soğan domates ve fesleğen yapıyorum ama kerevizi bilmiyordum.sen dene bakalım işe yararsa sıra bizde:))

dikisdersi dedi ki...

http://www.burdastyle.ru/zhurnal/2013-burda-1

http://www.dikisdersi.com/2012/11/burda-dergisi-012013.html

buyur nalan ablacım :)

fiamma dedi ki...

Ha haaa sen vallahi yakında tüm sebzelerini kendim yetiştireceksin:)) Beklerim senden...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Harika fikirmiş ,ben pırasayı böyle saksılara dikiyorum. Yemek için ayıkladığım pırasaların püsküllerini kesip köklerini saksılara dikiyorum bir haftada sürmeye başlıyorlar.Kerevizi de deneceğim sizin gibi ,zira yapraklarını turşularda çok seviyorum.Teşekkürler Sevgili Nalan ,sevgiler.

Arzu Sarıyer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nalan dedi ki...

Zerrin; haftaya hatırlatta gidip tarlama bakayım e mi:))
Alanay;tamam bakalım kendisini törensiz gömdüm :))haftaya:))
çiğdem ;baktım gördüm sağol canım.
Fiamma;elimden pek bir şey yetişmez ama iyi gömerim,durmadan eşelerim b..unu çıkarırım da bunu söz,ellemiycem bir hafta.
Arzu;pırasayı da duydum da bizim markette püsküllerini kesip satıyorlar elime geçmiyor.

nalan dedi ki...

Ben taa 80lerde Midyatta tanıştığım bir polis hanımından öğrenmiş ve turp,havuç gibi yumru köklüleri üstten 2cmden kesip o 2cmlik bölümleri içine az su koyduğum kayık tabakta yeşertmiştim. ayıptır söylemesi biz Midyatta yazın sıcaktan kışın da soğuktan dolayı yeşilliğe hasrettik. Böyle tatmin oluyorduk. Evlerde bile sıcak yüzünden çiçekler kurur sonbaharı göremezdi. Kış yeşil görmeden biterdi hep kara toprak .Bıkardık. Hatta Mart ayında bir gün yeşil görecem diye tutturdum,kocayla arabaya binip gittik de gittik bir tutam yeşillik göremeden eve döndüktü :)hiç unutmam .İşte o yüzden o havuç,turp kafaları bize orkide olmuştu.
Vay be yazıdan uzun yorum yazdım. O günleri nasıl hatırlıyorum ve komik ama özlüyorum.

NarÇelen dedi ki...

ne kadar özeniyorum birşeyler yetiştirebilen insanlara. ben de evimde saksıda minyatür portakal ağacı ve fesleğenim olsun çok istiyorum. ama bir kedim var ve sürekli eşeleyip strese sokup, kurutuyor zavallıları :(