Salata "Bahar Günü"
Lezzetli bir salata parlak, doyurucu. Bu salataya ilginç bir tat için, o pırasa kullanmanızı öneririz.
Malzemeler
Yumuşayana kadar patates ve havuç kaynatılır.
Tavuk haşlanır (kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dakika ).
Patates rendelenir.
Havuç rendelenir.
haşlanan tavuk küçük parçalar halinde kesillir.
haşlanmış yumurta rendelenir veya kıyılır.
Mantar küçük parçalar halinde kesilir.
Soğan yarım halkalar halinde kesilmiş. Eğer soğan kullanıyorsanız, tuz ile ovalayıp yıkayıp sıkın.
Pırasa kullanıyorsanız doğranmış beyaz pırasa gövdesini 10 dakika kadar kaynar tuzlu suda bırakın .
25 cm çaplı tabak dibine mayonez patates, tuz,eklenip yayılır,
mantar yayılır,
havuç, koydu.
tavuk filetosu, mayonez ve biraz tuz ile yayılır,
pırasa veya soğan konur.
Biütün malzeme kullanıldıktan sonra kalan mayonez de sürülüp yeşillikler ile süslenir.
Salata yeşillikleri ile süsleyin.
Afiyet olsun!
http://gurmania.uz/salati/1902
|
16 Ocak 2016 Cumartesi
Pırasalı,Yumurtalı ,Tavuklu Mayonezli Salata
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder