25 Şubat 2010 Perşembe

Renkli tasarımlar




Depresyonda olduğuma karar verdim.
Ani bir kararla erken emekliliğini halledip Kocaeli Darıcaya taşınan doktorum,dostum,kuzenim Psikiatr DR Sezai Uyarı arayıp durumu arzettim,uzun bir konuşma yaptık,Muayenehane açmaya nihayet karar verdim ve tabelayı bugün astık dedi,telefonla da olsa ilk gün muayene olma şerefimi böylece yakalamış oldum.Bunu da iyi bir tesadüf sayarak iyileşme zamanımın kısa olacağına dair bir espri patlattık.
İhtiyaç duyana şiddetle tavsiye edeceğim bir hekimdir.(adresi bende)
Depresyon bende hayata isteksizlik,üretememe,üretemeyince sinirlenme şeklinde görülür.
Bu yüzden bir şey üretemesem de blog aleminde on marifette üretilenleri okuyayım diye kendimi buraya kanalize ediyorum.hiç olmazsa üretenleri tanıtayım da ben de katılmış olayım dedim
Çok güzel ve özgün çalışmaları olan bir arkadaşımızın blogu var bugün gündemde.
(Devrilen cümlelerimi doğrultmayı bir başarsam :)))
özgün desenleri ve renkli tasarımlarıyla


Zarif işleri ve güzel yorumları ile bizim On Marifet kasabası sakinlerinden olan sevgili arkadaşımızın ziyaret edin de gönlünüz şenlensin

5 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Bence sen depresyonda değilsin torun hasreti çekip ondan uzakta yaşamaya alışma dönemindesin. Geçer geçer, bahar da geliyor. Yakında çiçek, böcük, kuş ortaya dökülünce gönlün şenlenir. Bugün şu sergiye gitmekle gitmemek arasında kararsızım, canımı çektirdin yazıp, keşkem arasaydın beni beraber giderdik, yoksa sende mi küstün bana:)))

Nedret dedi ki...

Ayni fikirdeyim. Ben bile depresyonda değilsem, sen hiç değilsindir:))Haydi vur kendini sokaklara, çarşılara. Dağıt kafanı.Sevgiler.

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Nalan hocam "Renkli Tasarımlar"ın çalışmalarını bende her zaman beğenerek takip ediyorum. Güzel ve yerinde bir öneri tüm dostlar için de :)

Oyuncak kütüphanesi projesine link vermenizden memnuniyet duyarım.

Sevgilerimle.

--- dedi ki...

Nalan Hanım,
İnce ruhunuzu 10Marifet'teki yazılarınızdan zaten biliyordum ama bu yazıyla çok onurlandırdınız beni. Çok teşekkür ederim.:)

Depresyonun ilacını görmezden geliyorsunuz gibi geldi bana; yaratıcı tarafınıza sarılsanız daha iyi olmaz mı aslında? Bildiğim şu ki, arayı ne kadar uzatırsanız geri dönüşünüz o kadar zorlu oluyor. Ve dediğiniz gibi depresyon tetikleniyor.
Muhteşem çalışmalar yapıyorsunuz, bunu sıradan bir övgü tanımı olarak yazmadım, özde düşüncemdir. Ancak bazen bu kadar iyi olduğunuz dala ara vermek ve bu arayı yeni çalışmalarla değerlendirmek, uzmanı olduğunuz konuya geri dönüşünüzü kolaylaştırabilir.
Ne bileyim sanki araya örgü, minik keçe aksesuarlar, sizi yormayacak kâğıt işleri, fimo hamuru falan gibi 'eğlencelik' hobileri sıkıştırmaya çalışsanız, zamanınızı belli bir düzene oturturmusunuz acaba?
Genelde benim depresyon dönemlerinde oldukça işe yarar bu yöntem. Yararı olur umuduyla paylaşmak istedim.
Kendinize çok iyi bakın ve neşenize, üretkenliğinize kavuşup, bu enerjiyi bize de yansıtın lütfen.
Tekrar çok teşekkür ederim.
Sevgiler,
Sema.

nalan dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,Leylakım,Nedukum, elbirliği ile depresyonu bu kez de haklayacağımızdan eminim .
Zaten bu depresyon yatağı ortamlara yol açanların niyeti teker teker beşer onar bizleri ve toplumu,hatta global bazda insanları çökerterek etki alanlarını genişletmek ...Böyle düşüğndüğüm için teslim olmamaya kararlıyım.
Biraz da halimi arzederek sizlerden destek almak hoşuma gittiğinden saklamayıp paylaşıyorum
(kurnaz nalan)
Semacığım,övgü dolu sözlerini okuyarak keyiflendim sağol.
hayal arkadaşlarım,canım ilk fırsatta yazacağım başarılarının devamını diliyorum.