9 Ağustos 2010 Pazartesi

dikiş hikayesi

Bir tarihte diye başlayayım; muhtemelen 12yıl filan önce Kadıköy Cuma pazarından 30-35 cm eninde çizgili poplinden bu kumaşları bulmuştum,geçmiş gün yalan olmasın tanesini on kuruştan almıştım.Demek ki o günlerde de 10 kuruşlar kullanılıyormuş.Alış sebebim; ben bunlardan kocama pijama dikerim demiştim.
Dikmeye kalkıştığımda kocam , evliliğimiz boyunca damatlığı da dahil 5.pijamasını giydiğini,son pijamasından öncekilerin hepsinin daraldığı için tedavülden kalktığını hatırlattı. Zaten son pijamasını da daha bir on yıl giyebileceğini söyleyince vazgeçtim.
Tanıyanlar bilir Mahocuğum yaz kış kısa kollu gömlekle gezer pijamayı sadece yatılı misafirlikteyken ya da evde yatılı misafir varken bir de hastayken giyer.:)Doğal olarak ta eskimez.
Eee bu durumda ben de elimdeki hiç bir şeyi atamadığımdan parçalar bekledi de bekledi.Sonra iki yıl önce ben de onları damada şort-kolsuz üst bir pijama dikiverdim.Ama arttı,artanlar da küçük kızıma bu bluz oldu.Üstelik te kalıpsız filan diktim.Geçen gün baktım giymiş

Ben de hemen resim çektim dikildiğinin 3,yılı resimlendiğinin de 3. ayında kısmet oldu paylaştım.


Bir elim değse ne anlatacak öyküler ve paylaşımlar var ama...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

bir elin degsin ve artık anlat nalan abla ,ne kadar güzel olmuş yakası bedenden çıkan yaka ,eee bekliycem ben :)gülegüle giysin kızın ,çok yakışmış kızınada

www.sendepisir.com dedi ki...

Nalan hn. maşallah insanı imrediriyorsunuz. On parmağınızda on marifet,sağlıkla yaşlanıp sürekli üretin inşallah..
www.sendepisir.com

Ada Deniz dedi ki...

çok güzel olmuş bluz ellerinize sağlık

Nedret dedi ki...

Bayılırım bu modele. Tam değil ama benzeri bende de var. Ellerine sağlık. Çok da yakışmış kızına. Sevgiler.

Nilgün Komar dedi ki...

ablam harikasın sen.. eline sağlıkk