15 Eylül 2010 Çarşamba

KENDİNİZE DE BİR BAKIN!

Bu gün de sonucu analiz ederken çuvaldızı başkasına saplamadan önce iğneyi kendimize batıralım diyerek yazdığını düşündüğüm,her zaman değer verdiğim BANU AVAR'ın yazısından alıntı veriyorum ,tamamı sitesinde

14.9.2010
KENDİNİZE DE BİR BAKIN!

Bu ne vaveyla!
‘Bittik, mahvolduk, bu millet adam olmaz!’ diyenler…’HAYIR’larını lütfedip, cevap alamamış olmaktan yakınanlar…
Merak ediyorum, bu şikayetlerle ortada dolaşanlar, ömürleri boyunca hangi Anadolu illerini, ilçelerini, köylerini gezdiler, kıyı kentlerin şirin kasabaları dışında nereleri gördüler, hangi uzak beldenin fakir fukarasıyla gönülbirliği yaptılar, kaç grevde, işten atılmada, zulme uğramada işçilerin yanında oldular, hangi varoşlara gidip, halkın arasına karıştılar ve ne dediğini dinlediler?
............

Doğuda krom tesislerini kapatanların, petrol aramalarını durduranların hiç mi suçu yok? Halk bunları unutur mu sanıyorsunuz?
Apo’yu ipten çekip kurtaranları, ‘kürt raporunu’ en önce yazmakla övünenleri, 1980’den itibaren hızla yok edilen sanayiyi unutmadı..
HERŞEYE rağmen defalarca kendisine hayal kırıklığı yaşatanlara oy verdi.. Süreç ilerledikçe kredi tükendi.. Bugün sahte dindarlıkla, ‘kendisi gibi olmakla’ sadaka dağıtmakla gözünü boyayanlara da oy veriyor. Süreç ilerliyor… Karar günü gelecek…Kredi tükeniyor..Umarız geç olmaz…
Toplumların yaşamı insan ömründen uzun. 100 yıl bir toplum için bir an gibi…
3-5 ayda toplumun tüm hafızasının yenilenmesini bekleyenler, bu, mümkün değil.


Yazının tamamını Banu Hanımın kendi sitesinden okuyabilmeniz için buradan buyrun
http://www.banuavar.com.tr

Hiç yorum yok: