5 Temmuz 2011 Salı

ÇOLUK ÇOCUK-PATTI SMİTH

Bu günlerde yine durmadan okuyorum.Okurken de her zamanki gibi  bu kitaptan blogumda söz etmeliyim diye diye okuyorum.Sonra kitabı bitirdiğimde bir kaç zaman içimden yazılar yazıyor,anlatıyor ve cümlelerimi bloga dökmeyi unutuyorum.
Bu kez bir kaç cümle olsun yazayım ve bloguma da yeniden sarılayım .Böylece içinde kaybolduğum hüzünlerden biraz olsun kurtulayım dedim.

Bu kitap 1946 doğumlu iki Amerikan gencini  Patti Smith ve Robert Mapplethorpe u anlatıyor.Dünyaya benden sekiz yıl evvel teşrif etmiş bu iki genç içlerinde duydukları sanatsal dürtülerinin peşinden giderken Karşılaştıkları dünyada varolmayı beraber başarıyorlar.

70  lerin başında ben de genç olduğumu hatırladım okurken.Onların yaşantıları,duygu ve ihtiyaçları ile hiç bir benzerliğimin olmayışı bana komik gelse de  baştan sona severek okudum.
Yaşam öyküleri hele ki yaşayanın kaleminden ise severek okunuyor.Dostluğu,arkadaşlığı ömürlerinin sonuna kadar sürdürebilmiş bu ilginç çiftin öyküsünü okurken etkilendim.Paylaşmak istedim


7 yorum:

Banuca dedi ki...

Ne güzeeel, kitap okuyorsun... Bende ancak geceleri yattığımda 5-6 sayfa okuyabiliyorum, havalar düzene girse ben de düzene gireceğim ve özlemini çektiğim hamağıma yatıp bol bol okuyacağım, ah bir sürü de okunacak kitabım var, aklım onlarda... Ama dekopaj işine de sardım bu aralar, klonlayın beni 3 tane ne olur:))

fiamma dedi ki...

Canım sesin soluğun demek bu yüzden kesilmiş ben de torunlar ankarada herhalde deyip duruyordum. Ben de döndüm kitaplarımın başına tatilde sonunda soğumaktan korka korka.Hobi odan tamamen bitti mi?

HoBiHuZuR dedi ki...

nalan abla bu tür kitapları çok severim bende..en son okuduğum kitap aşk elif şafak ın..sırada da vinci şifresi var onada sıra gelecek inşAllah ama bu okuduğun kitabı mutlaka alıp okumak isterim...

nalan dedi ki...

Banucuğum,yaptığın ve paylaştığın güzel işlerle bizi özendiriyorsun üç dört tane Banu olursa özencimiz allah korusun kıskançlığa dönüverir çatlarız ayol.Bitanem sen bir tane kal.
İşlerin yakında kolaylanır öğle saatlerinde hamak keyfi yaparsın.Sakın güneşte kalma ama:))

nalan dedi ki...

Fiammacığım ,çok yakınımız bir hastamız vardı son aylarda keyfimiz onun sağlık durumu yüzünden kaçıktı ve maalesef onu kaybettik.
Ben buhranlı zamanlarımı ancak burnumu kitaplara gömerek atlatıyorum.Şimdi torunların gelecek olmasının hayali beni rahatlatıyor.
Onlar gelince hem neşeli hem enerjik olacağım inşaallah.
Sen tatilden döndün demek ki.Hoş geldin.
Nasıl dinlenebildin mi?

nalan dedi ki...

Hobihuzurcuğum,kitapların ,özellikle romanların her çeşidini okumaya bayılırım.Yine de şu ara elime geçen her kitap sarmayabiliyor beni.Müşkülpesent oldum galiba.
Elif Şafak'ı okumadan önce pek gözüm tutmamıştı(nedense)'Baba Ve Piç'i okuyunca ön yargımdan utandım.

AslıASLI dedi ki...

Nalan hocam, kitap sevginiz beni çok sevindirdi.

Çocukluğumdan beri hiç aksatmadan okurum, nefesimidr benim kitaplar. Hemen bakıcam bu kitabada. tskler