Değişik bir mantı tarifi ile geldiğime bakıp benim mantı açtığımı falan sanmayın. Çok güzel,soğan zarı gibi şeffaf seramik güller yapsam da bir zamanlar... Yenebilecek bir hamur için zahmete girdiğim vaki değildir.
Bildiğimiz mantı hamuru işte ( Çok da bilirim ya :) Yuğrulup dinlendirilir,açılır.7 cm eninde
kesilip kıymalı iç konur. İkiye katlanıp kıymanın dibe doğru inmesine dikkat ederekten ve de katlanan uçlar parmakla ıslatılıp hafif sıkıştırılıp içi hapsederek helezon şeklinde kıvrılır. Gül şeklini alan mantımız.
3 yorum:
Çok değişik olmuş aslın da 5cm.den:)) misafirlere ikramlık da yapılabilir:)
Fırında olma mı?
Hatice olur tabi :)
Tülin olma mııııı oluuuur. Tek şartı var bensiz yeme :)
Yorum Gönder