3 Mart 2016 Perşembe

Beni davet etmeyi unutmayın e mi?



Resim (3) (400x300, 43KB)






Değişik bir mantı tarifi ile geldiğime bakıp benim mantı açtığımı falan sanmayın. Çok güzel,soğan zarı gibi şeffaf seramik güller yapsam da bir zamanlar... Yenebilecek bir hamur için zahmete girdiğim vaki değildir.

Resim (2) (400x300, 33 KB)

Bildiğimiz mantı hamuru işte ( Çok da bilirim ya :)   Yuğrulup dinlendirilir,açılır.7 cm eninde

kesilip kıymalı iç konur. İkiye katlanıp kıymanın dibe doğru inmesine dikkat ederekten ve de katlanan uçlar parmakla ıslatılıp hafif sıkıştırılıp içi hapsederek helezon şeklinde kıvrılır. Gül şeklini alan mantımız.
Görüntü (1) (600x450, 160KB)







İster bildiğimiz usulle haşlayıp yoğurt ve sosla sunun,isterseniz de kaynaktaki gibi sebzeli  pişirip kavrulmuş halka soğanla sunun. Resim sizin ...Pardon,mantı sizin. Ama lütfen beni davet etmeyi unutmayın e mi ?


3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Çok değişik olmuş aslın da 5cm.den:)) misafirlere ikramlık da yapılabilir:)

tülin dedi ki...

Fırında olma mı?

nalan dedi ki...

Hatice olur tabi :)

Tülin olma mııııı oluuuur. Tek şartı var bensiz yeme :)