28 Temmuz 2009 Salı

Bahce satisina gittim

Amerikan filmlerinde gorur ve ozenirdim.Evdeki hirti pirtidan kurtulup ustune de para almak cazip gelirdi.Bu nedenle kizim yeni gittiginde arabayla dolasirken bahce satislari gordugunu soylediginde epeyce heveslenmistim.Lakin damat pasa bu tip seylerden hoslanmadigindan dune kadar kismet olmadi..Dun Sepulveda bulvarindan yukari yururken (bulvarin uzunlugu tam 90km imis inanamadim.korkmayin hepsini yaya yurumeye niyetim yok:))))gordum ve hemen agzim kulaklarimda iceri daldim .


Benim memnuniyetim belli oluyor ama Ertugrul efedi arbasindan indirilmeyisine cok bozuldu.



Zaten on bahce de ilginc bir bahce simdilik su agacla idare edin sonraki gunlerde bahcenin tamamini da resimlerim



daldan sallanan yilana dikkat ettiniz mi?






Daha bizde yokken; annemin 1948lerde ilk cocugunu beklerken aldigi birkac cocuk bakimi dergisinde gorup ilgimi ceken mama sandalyelerinin orjinalini goruce cok sevindim.Turkiyede bulsaydim alir onarir ve cilalayip bir koseye biblo gibi koyardim.Cunku cok kucuk.Yaninda gercek buyuklugunu ortaya cikaracak birsey yok ki kiyaslasaniz.Ama bazilarinizin hatirlayacagi plastik ,kollari- ayaklari oynayan bebekler vardi ya ...onlarin da 2 boyu vardi hani.Iste bu sandalyeye ancak o bebek buyuklugunde bebekler sigabilir .Tas catlasin 5-6 kiloluk bebekler.Simdiki mama sandalyeleri bunun yaninda Rolls-Royce sayilabilir






Bu Meksikali oldugunu sandigim arkadas cok sevimli.Burada resim cekebilir miyim diye sordugumda tabiii dedi ve bana boyle pozlar verdi.Bieaz sonra yanima gelerek birseyler soyledi anlamadim dedeim.Karnini gosterip hamile isareti yapip beni gosterince anladim .
no,no my grandma dedim.ortadan kayboldu ,dondugunde elinde bir teneke kutu bana yazisini gosteriyor ve kendini isaret ediyor.Kutuda grand father yaziyor...o da dedeymis.
Meksikali oldugunu nerden cikardin derseniz burada tarzanca konusmaya calisirken en rahat anlayan ve ayni yolla yanitlayan ;olmazsa turkce bilen birini bulmaya calisan ilk millet onlar.Yani ben bu kaniya vardim:))

1







Bu battaniyeye bayildim.Tek sisle ve hasir orgu orulmus .Rengi degisik ciksa da cok tatli sari bir yun ile orulup uzeri carpi isi ile eflatun ,mor,yesil iplerle islenmis.20 dolar da fiyati var.tTasima problemi olmasaydi alirdim.





Bu resimleri yurumeye baslasa da henuz cok acilamayan kizim ve Amerika hurdacilarinda neler buldugumu merak eden kocam icin cektim .Siz de ilginc bulduysaniz gorun.Ben bu tip yari antika yari hurda malzemeleri karistirmaya onlardaki eski ve yasanmislik kokusunu almaya bayiliruim.Eski bir esyayi yenileyip veya oldugu gibi kullanabilirim.Bir arkadasim ve kucuk kizim Nimet ise kullanilmis esyalardan kendilerine ulasan mutsuzluk,stres veya ne bileyim uzuntuyu hissedebildiklerini soylyerek pek kullanamazlar.
Demek ki bendeki 6.his sadece bana yansiyan mutluluklarini alabiliyor.Aferin benim 6.hissime:)
Kendim icin aldigim birkac parcayi fotograflayinca paylasirim.
2tane bros ,dikis makineme biye kivirma aparati ki en az 50 yillik ...eh benim makinemin biri de oyle zaten.Yine 1960kusur tarihli ve garanti belgeli sutasi dedigimiz bordurlerden ve ayni cekmeceden cikma ivir zivir .Ilgilendiyseniz devamini bekleyin anacim

5 yorum:

Bizim Gibiler dedi ki...

Kullanmadıklarını bu şekilde evin önünde satıyor olmak çok güzel bir olay, keşke bizde de olsa.
Benim merak ettiğim bunların hepsi bir evden mi çıkmıştı? Öyleyse eğer, sahibi öldü yakınları da satıyor herhalde diye düşündüm. Bu kadar çeşitli ve orjinal ürünün bir arada olması ilginç geldi.

Nedret dedi ki...

Çok iyi bir tur olmuş.Ben de çok severim böyle yerleri gezmeyi.Keşke bize de izin verse yerel yönetimler de evdeki fazlalıkları satsak.

Adsız dedi ki...

battaniyeye aşık oldum:)

yılanı orda canlı görsem ölümüme sebep olurdu,fobim sebebbiyle :)şimdi güldüüme baklmayın:)

ve amerikadayken nasıl oldu da böyle bi yere gitmedim inanamıyorum:)bence hemen yarın giidp battaniyeyi alın:))

Stil Direktoru dedi ki...

Yard Sale arka bahçe satışı :) ah ah senelerdir hayalim, annemlerin evin önünde bahçeli ya yaptımdı ablam maliye geldi ama hahahah :)

Zenci bebek ve yuvarlak tepsi kaça bana mail atsana muck

SEMYIL dedi ki...

ben orda olsam her halde her fırsatta oraya giderdim. kullanmayı
ben de pek sevmem ama o tip eşyaları incelemek araştırmak çok
hoşuma gider. hazine bulmuş gibi:)
ben de battaniye ye bayıldım :))
keşke bizde buradada yapabilsek böyle satış :
devamını bekliyorum anacıımmmm :))