9 Aralık 2009 Çarşamba

Kaatı yapıyoruz


Ankaradaki İzmirliler Derneğinin hazırladığı ve benim öğretici olarak görev aldığım proje 2009 Şubat Ayında başlayıp Haziran ayında sona erdi.
Oldukça ilgi gören çalışmamız sonucunda 25 katılımcı ile projeyi bitirip çalışmalarımızı 4 kez sergiledik.
İlki EGEM Fuarı kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ,ikincisi Ankarada Vakıflar Müzesinde
Üçüncü sergileniş
İzmir Karşıyaka Belediyesi Geleneksel sanatlar sergisinde konuk olarak götürebildiğimiz eserlerimizle katıldığımız sergiydi.
Dördüncü kez ise Egem Fuarındayken söz verdiğimiz Uşak Belediyesinin kurtuluş haftası münasebetiyle bize tahsis edlen salonda açtığımız sergiydi.
Sergiler esnasında Kaatı sanatının türk Milletinin en eski geleneksel sanatlarından olduğu halde adının pek duyulmamış olduğunu gelen ziyaretçilerle konuştuk.
Çalışmalarımızın ilgi ve beğeni görmesi ile hepimiz sevindik.Hem kendi adımıza hem de Kaat'ı Sanatına ilgi duyulması çok güzeldi.
Zira Osmanlı İmparatorluğundan çıkıp dünyaya yayılıp ilgi gördüğü halde bizde neredeyse unutulmuş olan bu sanat Sayın A.Süheyl Ünver tarafından yeniden ihyâ edildikten sonra öğrenen ,icra eden,öğretenler artmış ve rağbet görür olmuştu.
Bu durumda Dernek Eski Bşk.Zehra Zihnioğlu ve proje grubu yeni bir proje hazırladılar.
Yukarda afişini gördüğünüz proje 2010 yılı Ocak ayında İzmir Karşıyakada başlayacak.
Katılımın ücretsiz olduğu bu projede bizimle beraber olmak isteyenlerin
369 2790 NO LU telefondan Havva Hanıma kayıt yaptırabilecekler.
O halde Kaatı sanatını seviyor ve onunla ilgili bilgi beceri kazanmak istiyorsanız İzmirde buluşalım

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz İzmir li olarak çok sevindim böyle bir kursun şehrimde olmasına:) ancak ben izmir in bir ucunda olduğum için uzaklık nedeniyle katılmam çok zor gözüküyor ama yinede bakıcam :) İzninizle de sitemde bende duyurayım ,sevgiler