5 Mart 2013 Salı

Cıvıl cıvıl Bir Ankara İçin

Bana ulaşan maili okuyup harekete geçtim ve paylaşıyorum
Kampanyayı imzalayarak EGO'dan Ankaralıların ulaşım hakkına saygı duymasını ve otobüs saatlerini uzatmasını iste

Başlatan: Aydan Öz
Merhaba,
Ben Aydan.
Ama siz benim ismimi cismimi boşverin, ben Ankara'da yaşayan herhangi bir gencim. Çoğumuz gibi gündüzleri vaktimi ya okulda ya da çalışarak geçiriyorum.
Son günlerde hava ne kadar güzeldi değil mi? Kış neredeyse bitti, bahar geliyor; günler uzuyor ve ben artık günün geri kalanında arkadaşlarımla görüşmek, sinemaya, tiyatroya, konsere gitmek, açık havada zaman geçirmek, yani kısacası gezmek ve bir metropolde yaşıyor olmanın tadını çıkarmak istiyorum.
Fakat bildiğiniz gibi Ankara'da toplu taşıma araçları akşam 11'de son seferini yapıyor. Bu saatten sonra dışarıda olmak çoğumuz için hem lüks hem de aslında bir güvenlik problemi.
İstiyorum ki, güzel başkentimizin sokakları geceleri cıvıl cıvıl olsun, salonlar her türlü kültürel ve sosyal etkinlikle dolsun.  İnsanlar dışarı çıkmaktan korkmasın, Ankara'nın "gri şehir" imajını hep birlikte değiştirelim.
Bu yüzden ben, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan toplu taşıma sefer saatlerini yeniden düzenlemesini ve Ankara halkına en azından haftasonlarında gece saat 2'ye kadar güvenli ve uygun fiyatlı ulaşım hakkı tanımasını talep ediyorum. 
Eminim ki 5 milyon insanın yaşadığı bu kentte şu ya da bu sebepten toplu taşıma saatlerinin genişletilmesi gerektiğini düşünen pek çok insan var.
Ve biliyorum ki, otobüs güzergahları bilgi sistemi gibi bir uygulamayı ortaya koyabilen EGO, yeterli talep olduğunda vatandaşların bu mağduriyetini görmezden gelmeyecektir. 
Dolayısıyla, hepinizi bu konuda taleplerinizi ortaya koymaya ve bu kampanyanın destekçisi olmaya davet ediyorum.
Belki birgün biryerlerde karşılaşırız;
O zamana kadar hoşçakalın.
Aydan


Kime: 
Dursun Aslan, Daire BASKANI, EGO Genel Müdürlüğü Otobüs isletme Dairesi Başkanlığı 
Faruk Akçay, Daire BASKANI, EGO Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 
Mümtaz DURLANIK, Daire BASKANI, EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı 
Ankara Gibi BIR başkentte Toplu Taşıma seferlerinin saat İşlem 11'de sona ermesini adil bulmuyorum. Bu yuzden, Önemli'de hatların sefer saatlerini en azından After After sonlarında onu saat İşlem Başı merkezden kalkacak sekilde Gece saat İşlem 2'ye Kadar uzatmanızı talep ediyorum ettik.
Saygılarımla,
[Adınız]



Change.org kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği diğer kampanyalara göz atmak içinburaya tıkla.

4 yorum:

Gulsen dedi ki...

Hemen imzalıyorum Çiğdem de çok çekiyoruz otobüs ve dolmuş azlığından Hocam; neyseki kış dönemi İstnabuldayım da rahat ediyorum. :)

nalan dedi ki...

Sağol Gülsenciğim, bizim için de aynı sorunlar yaşanıyor:))

NarÇelen dedi ki...

imzaladım ve paylaştım. umarım işe yarar..

nalan dedi ki...

sağol Narçelen:)