5 Nisan 2013 Cuma

Yazlık Dantel Eldivenlerim


 Televizyonda ,basında  fantezi eldiven gören arkadaşlarım beni arayıp şu kanala bak,şurada dantel eldivenler var diyerek haber veriyorlar.
Ben de hemen zıplayıp kumandaya uzanıyor ve zaplayarak eldivenlere ulaşıyorum. Böylece bir astrolog hanımın,Seda Sayan bacımın siyah dantelli eldivenlerini tv den,şimdi Rüzgâr Bey olan Nil Hanım kızımızın siyah dentel eldivenlerini Ayşe Arman röportajında  görünce kış geçtiği için sönen eldiven örme aşkım yeniden depreşti.
Bu kez ben de bu eldivenlerden  dikerim hem de
 kuş kondururum dedim...Başladım dantel bakmaya.
 Siyahtı,beyazdı,pembeydi ,maviydi derken bir çok eldiven diktim. Siyahlar hemen sahiplerini buldu.
Renkliler baharın gelmesini tişörtlerle giyilmeyi bekliyor.
Bu işler 2 -3 aydır sürerken bir yandan da el mankeni aradım. Bir türlü istediğimi bulamadım.
İş başa düştü deyip bir torba alçıyı  deneye deneye heba ettikten sonra  mecburen kocaya müracaat ettim ,el aman Maho Paşa dedim o da işe el atıp bir düzenek kuruverdi sağolsun.
İki deneme de onunla yapıp sonuçta istediğim el kalıbınu  istediğim hale yaklaştırmayı başardık.
O çabaları da bir sonraki yazıda paylaşayım:)))

Eldivenlerimi henüz dükkana koymadım tepkilerinizi bekliyorum.
 Fikirleriniz benim için önemli biliyorsunuz:)))

10 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

Ayyy çook güzeller ablam yaaa. Face'de ressam bir hanımefendinin elinde görmüştüm ama o tek el kullanıyordu. Çok beğenmiş sana haber verenler kervanına katılmak istemiştim ama hipertansiyona yenik düşüp atlamışım :(
Öpüyorum ablam canım benim

nalan dedi ki...

Gülenim;kuş da kondurmuşum ama deeeemi:)))
Ben de öpirem senii.
(tv de Karagül'ü seyredirem deee)

Unknown dedi ki...

Çok güzeller,gerçekten elinize sağlık.Manken eli yapabilmeniz çok ilginç,hiç aklıma gelmeyecek bir iş.Aslında,kibar hanım efendiler eldiven kullanmalı.Annenem hiç eldiven ve bonesiz sokağa çıkmazdı,inanın onu hatırlattınız bana.Sevgiler.

Gülden YAPAR dedi ki...

Oooo süper olmuşlar Nalanım,çok zevkli ellerine sağlık.

El de mükemmel olmuş,pürüzsüz görünüyor en kocamanından tebrikler size:)

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

şekerim yorum beklemene gerek yok sen hemen bunları koy dükkana.şahaneler çünkü.ve karı-koca size helal.o kalıbı alıp modeli yapmışsınız ya!gerçi mahmut abi yapmış ama fikirde senin:)harika valla bayıldım.

nalan dedi ki...

Yaaa Alanay,üzülerek :)görirem ki sen de Maho taraftarları arasında yerini almışsın:))
Neyse ki seni de çok seviyorum ve kızmıyorum.Zaten brn de aynı taraftayım:)
Lakin nedense Maho efendi bizim tarafa katılmamak için direnç gösteriyor:)

nalan dedi ki...

Esinselim,eli yakından görsen öyle demiyebilirsin zira benim ellerim kadar deforme ama aynı oranda becerikli:))eldivenleri hiç de fena taşımıyor doğrusu.
Yine de bana Eminönüne yolunuz düştüğünde yüzük mankeni bakınız. Ya da eskicilerin,çöplüğün önünden geçerken atıl bir manken görürseniz elini koparıverin lütfen:))
HUUUU BU CÜMLE BÜTÜN YORUMCULARIM İÇİNDİR

nalan dedi ki...

Sibelciğimö;anneanneni tanımak isterdim doğrusu. Demek ki sen o yüzden böyle zarif ve zevklisin; kime çektiğin anlaşıldı.Sevgiler

Ayca Karaoglan dedi ki...

Hangisini beğeneyim bilemedim ki :) Eldivenler harika! El ise inanılmaz güzel! Mahmut abime selamlar, öpüyorum ikinizi de :)

Unknown dedi ki...

Canım anneannem 20 yıl önce rahmetli oldu.Ankara'da Üniversiteyi yanında okudum.Her sabah Hürriyet gazetesini, ilanlarına varıncaya kadar okurdu.Eski Türkçe de bilirdi.
Bu yıl yeni bir şey öğrendim anneannem hakkında ki,çok şaşırdım.Meğer çok eskiden,daha annem küçükken anneannem anormal derecede İĞNE OYASI yaparmış.Gerçekten ben inanamadım bu durumuna.Demek anneannemde çok severmiş ki,iç çamaşırlara varana kadar iğne oyası yaparmış.Ben o kadar değilim sadece çiçekte kalmış vaziyetteyim.Hep sorardım kendime,iğneyi neden bu kadar seviyorum diye...Çekmişim galiba....Benzetmeniz için çok teşekkürler ama o bambaşkaydı inanın.Öptüm.