14 Mayıs 2013 Salı

Antalyadan Sevgilerle

Üç haftadır Antalyada kızkardeşimdeyim.Orada dizlerimin tedavisi ve birkaç ayrı dalda tetkiklerim yapılıyor.Sanırımyarın gece  işlerim bitip eve dönerim.Yazımın konusu o değil.
Bu süre içinde ellerim kaşındığı için boş duramadım. Bir sürü eldiven diktim. Bir çoğu sahiplerini buldular.
Yetmedi daha ne yapsam diye bakındım,sökük,dökük,dikiş tamiratları filan ,bu arada tanıdığınız bi terzi varsa düğmemi diktireceğim de .Onu bir türlü beceremedim.
Geçen hafta bahçedeki sarmaşık ormanını budadık.Tam kesilenleri atacakken birden " ben bundan bi şey yaparım ki ..."diyen Fıratın sesini duydum. Sarmaşık dalları bana atmaaaaa bizi diye bakıyordu.
Hemen kendilerine el atıp kıvırıp büküp halkalar yaptım.



Hemen kendilerine el atıp kıvırıp büküp halkalar yaptım.






Bir hafta boyunca kurudular ben de bu sırada onlara monte etmek için malzeme bakındım. Evdeki yapma çiçeklere süslere baktım işime yarayacakları ayırdım yeterli olmadı. Kutu kolaları açıp onlardan güller papatyalar kestim .Palmiye yapraklarından tırtıklayıp dolgu  yapmak için demetledim,kelebekler boyadım Kuşe kağıtlardan,kağıt mendillerden,kartonlardan papatyalar ,güller yaptım.yetmedi Tutkalla hamur yapıp seramik mantarlar hazırladım. Yeğenim bu hazırlıkları ojeleriyle renklendirdi .


Derken uzun süre işgal ettiğim yemek masası isyan bayrağını açınca tanzime giriştim.
Çok değil canım 6-7 tane kapı süsünü hazırladım.

Onları daha sonra tek tek paylaşacağım


Baktım ki geride biraz(!) malzeme kaldı.

 Ne yani şimdi bunlar çöpe mi gidecek?
Hiç oluuuur?
Olmaaaaz tabi ki
Hadi başlayalım:)  Palmiye yaprağından tiftiklediğim artan kalınca parçaları dik olarak pikfleura yerleştirdim,yanına artan zambakları sokuşturdum,baktım altından boşluklar sırıtıyor oraya da palmiye iplikçikleri yumaklanıp sokuşturuldu.





Allahın palmiyesi sen ne faydalı bir ağaçmışsın yahu.sanırım bu işe yarayabileceğini sen bile düşünmezdin. "İhtiyaç en iyi öğretmendir"diyen boşuna söylememiş:)



Sırasıyla elde kalan malzemelere bakıp papatyaları mantarları gözüme kestirdim

Papatyaları sokuşturdum ama mantarlar güdük ,içerde kaldılar.
Gece demedim,sabahı beklemedim .Çıkıp bahçeden iki üç taş toplayıp geldim Mantarları da dizdim.
Son olarak kelebekleri kondurdum.

 Hızımı alamadım;önden,arkadan,yandan derken bir sürü pozunu çektim
Tamam tamam bu son bir de üstten pozunu yayımlayayım başka yok.Sonra kalanı çöpe atıp çöpü de  göndereyim ki yarın sabah Fırat Efendi ben bundan bi şey yaparım ki diye gelip aklımı çelmesin. Zira Antalya yağışlı, önümüzde evde geçecek  koskoca bir pazar günü  var.
Hadi ben kaçtım...

4 yorum:

bilge dedi ki...

Ne güzel olmuş, ellerine sağlık.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

seen ne becerikli yaratıcı kadınsın.ağzım açık kaldı vede hayran oldum.süperrrr!diğerlerinize çok merak ediyorum .bu arada geliyorsun çook sevindim:) kocamen öpüyorum.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çiçek tasarımınız harika olmuş, kapı süslerini de merakla bekliyoruz

Unknown dedi ki...

aklın yolu bir sonuçta harika bizde çöp diye bişeyler yoookkkkk....sevgiler...