31 Ocak 2013 Perşembe

Köstek kesmek veYırtılan kot pantolona canavar yama

Çocukların pantolonlarının dizleri çabuk yırtılır,eprir. Ben çocukken hem kıyafetlerimin dizleri hem benim dizkapaklarım yaralanırdı. Her gün düşmesem de gün aşırı düşer dizimi kanatırdım. Bu hâl yıllarca devam etti. 
Bir gün öğretmen arkadaşım bana  annene sor bakalım dedi  senin kösteğini kestirmemiş mi?
Sordum ve hem de üç kere cevabını aldım.
Bizim yörede yeni yürümeye başlayan veya yürümekte geç kalan ya da ben gibi iki yürüyüp üç düşenlere uygulanır köstek kesme.
Bir cuma günü öğlen namazı sırasında cami önüne gidilip bebeğin veya çocuğun ayakları bileklerden bir adım aralığında ince iple bağlanır. Camiden çıkan ilk erkek çocuğa uzatılan bir makasla  bu ip kestirilir .Bir miktar bozuk para verilir. Kösteği kesen çocuk bu para  ile koşarak bakkala gider.şeker,çerez vb.alır arkadaşlarıyla yemek için koşarak uzaklaşır. sizde de var mı bu adet?




Benim torunlarım benim gibi dikkatsiz değil,pek düşmüyorlar .Fakat yeni nesil çamaşır yıkama usulleri deterjanlar falan yine de giysileri kolay epritiyor .O yüzden bu şekilde yamamak iyi fikir.
Espri  olur hiç olmazsa.
burada gördüm:http://naehen-fuer-kids.blogspot.com/

4 yorum:

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

ilk senden duydum ne ilginç bir adet.ama yama çok cici ve kesinlikle uygulanabilir.teşekkürler.oğlum tam yazdığın gibi düz duvarda yürüyor ve malum dizler ve birde popodan gidiyor:))

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

İlk defa duyuyorum bu adeti. Bu arada diz kapağı canavarı pek cici. Çok komik. Taaaa seneler önce babam yurt dışından erkek kardeşime kot pantolon getirmişti. Kalitesi elbette bizdekilerden çok yüksekti o zaman için. Ama dizi yırtıldı. Ben de ayakkabı tamircilerinden bir parça deri bulmuş ve oval keserek iki dize de yama yapmıştım. Öğretmeni çok beğenmişti. Siyah önlüğünün altına okula giyip gitmişti:))
Bu arada bloğuma uğramışsın ablacım. Hiç hareketsiz bir bloğa gelerek beni onurlandırmışsın. Sağol. Geçen hafta safra kesesi ameliyatı oldum. Şimdi iyiyim. İlgin için teşekkür ederim.

nalan dedi ki...

Alanayım,Nurtenim,demek ki bu adet sadece bizde varmış:))Bizim Ertuğrulun kösteğini de Ankara Batıkent Camisinde kestirdik.Etraftakiler de pek bir şey söylemeden bakıp gittiler .Nurtenciğim tekrar geçmiş olsun anacım. Ben izlediğim dost bloglara hep bakarım da son zamanlarda yorum yazmadan kaçar oldum. İzleniyorsunuz yani mutlaka:)))

Adsız dedi ki...

Slm elinize saglik cok begendim ancak nasil malzeme ve yapilisini yazabilirmisiniz rica etsem :) benim gibi acemiler icin gerekli olacaktir