19 Mart 2013 Salı

Ceza Taburesi




Annesi Ertuğrula zaman zaman odasına gitme 5 dakika kalma cezası veriyor. Son vukuatı Elgize aldığım elektrik süpürgesi oyuncağını havaya atıp kırması olmuştu.
Ben araya girip
-yanlışlıkla olmuştur,bile bile kırmaz benim oğlum
dediğimde üzüntüyle başını sallayıp hayır bilerek attım deyince ceza kesildi :5 dakika oda hapsi.kuzu kuzu başı önünde gidip odasına hapsoldu.
İşte evde bu kum saati /tabure olsaydı saat tutmak zorunda kalmazdık. Zaten çok da ucuz 69 dolar:)))

http://www.likecool.com

9 yorum:

sunnyzelo dedi ki...

fikir güzel ama 69 dolarda çok bunu Banuya bir göstersekmi kesin o bunu yapacak bişeyler bulur

nalan dedi ki...

sunnyzelo haklısın,yapar mı yapar Banu bu:)))

Banuca dedi ki...

Eeeevet... Uyduralım birşey :))
Böyle bir tabure ele alalım, ucuz yollulardan, altına da tahta bir yuvarlak keselim, sonra iki adet 3 litrelik pet şişelerin üst kısımlarını keselim,içine kum doldurup birbirine yapıştıralım....
Olmaz mıııı :)))))

fiamma dedi ki...

Kahkahalar attım Ertuş'un bilerek yaptım derken ki halini düşünemiyorum. Bayılıyorum bu çocukların masumiyetlerine sanırım ceza vermeye ben kıyamazdım doğru söylediği için en azından, evet yaptığı iyi bişi değil ama:( Gelelim kum saatine, illa bir ceza taburesi olacaksa al bir mutfak saati silikonla taburenin altına gider gelir kurarsınız zil çalarak uyarır hiç olmazsa. Umay a bu mutfak saati ile yol göstermiş olayım Ertuş a da o saate nasıl hükmetmesi gerektiğini öğretirim ayrıca:))

fiamma dedi ki...

Çağı yakala Banucuğum çağı yakala hemen giriştin 2 tabureyi telef edip kesip biçmeye şart mı illa kum saati, mutfak saati var bak en kolayı, yahuuu hepiniz mi karşısınız bu çocuğa anlamadım ki, ben temkinli olup kum saatinden nasıl zaman çalınırı Ertuşa öğreteyim bari:) Benim damadın ömrü yoksa tabure üzerinde geçecek:)

Banuca dedi ki...

Aaaa... Benim amacım tabureyi yapmaktı şekerim, ceza vermek değiiiil :))

nalan dedi ki...

amaniiin ne güzel çözümler yorumlar bayıldım bu işe.Banu bu fikrini tuttum hemen yap da Fiammam kocakarılardan birini üstüne oturtsun.
Fiammacığım,ertuş çok alem bir çocuk. Bebekliğinden beri yaramaz bir iş yapmayı düşünürken cezayı da bilir kuzu kuzu gider;eğer ceza almazsa hayal kırıklığı yaşar. Kuralları ve kural koymayı nedense seviyor. Kız da tam tersi gözümüze baka baka yaramazlık yapmayı tercih ediyor.
her halukarda Umay ceza taburesini yapmalı bakalım hangisini tercih edecek.
Huuuu yok mu başka fikri olan:)))

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

valla nalanım daha afyonum patlamadı sabah sabah sanırım aklımabişey gelmiyor.diş ağrısıda etken sanırım beynimin yarısından fazlası çalışmıyor.ama banucamın fikri geliştirilebilir.üst ve alt kısım sert mukavvadan olursa(tahtayı herkes nereden bulacak) ve içi iyice doldurulup bir güzel kağıt kaplayıp- tutkallı su karışımına batırılıp ardından üste elyaf ve kumaşla kaplanırsa niye olmasın derim.ay ne uzun cümle oldu:)

nalan dedi ki...

sağol alanaycığım.geçmiş olsun diş ağrısı kötüdür.acil şifalar diliyorum .